Pizza rožky

Potrebujeme:

600 g hladkej múky, 300 ml mlieka, 50 g droždia, 1 lyžička kryštálového cukru, 150 ml oleja, 1/2 lyžice vegety, 1 lyžička oregana, 100 ml kečupu, korenie na pizzu, 150 g plátkového syra, 100 g šunky, 100 g slaniny, 100 g eidamu, 1 vajce

Ako na to:

Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie, pridáme cukor, premiešame a necháme vzísť kvások (15 minút). Ten potom pridáme k múke spolu s olejom, vegetou a oreganom. Zo zmesi vypracujeme cesto a necháme ho asi 20 minút kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí a každú na pomúčenej doske rozvaľkáme do tvaru kruhu. Všetky natrieme kečupom zmiešaným s korením na pizzu a radielkom rozdelíme na 8 trojuholníkov. Na jednotlivé trojuholníky dáme kúsok plátkového syra, slaniny a šunky. Trojuholníky stáčame od širšieho okraja k užšiemu. Naplnené rožteky uložíme na vymastený plech, potrieme ich rozšľahaným vajcom, posypeme postrúhaným eidamom a dáme piecť do vyhriatej rúry, el. rúra 185 °C, 20 – 25 minút. Upečené rožteky môžete ešte potrieť prelisovaným cesnakom s olivovým olejom.

03.07.2008

Podobné recepty