Bravčové mäso s červenou kapustou

Potrebujeme:

bravčové mäso, rascu, soľ, cesnak, cibuľu, mletú papriku, hladkú múku alebo solamyl
Červená kapusta: červenú kapustu, cibuľu, jablko, soľ, rascu, ocot

Ako na to:

Vrabce: Bravčové mäso narežeme na väčšie kusy. V mise si pripravíme pretlačený cesnak, soľ, rascu (drvenú) a v tejto zmesi obalíme mäso. Prudko ho opečieme na oleji z každej strany.
Zvlášť si urobíme cibuľový základ, to znamená na oleji si orestujeme cibuľu, zaprášime paprikou a zalejeme vodou, osolíme. Dáme kusy mäsa a dusíme do mäkka. V kuchte stači 20 minút. Mäsá vyberieme a šťavu zahustíme hladkou múkou alebo solamylom.
Červená kapusta: Červenú kapustu si nastrúhame. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme kapustu a na kúsky nakrájané jablko. Osolíme, pridáme rascu a troška podlejeme vodou. Dusíme do mäkka. Na konci pridáme troška octu.

02.11.2008

Podobné recepty