Majonézový aspik

Potrebujeme:

balenie mrazenej zeleniny – hrášok s mrkvou, 200 g diétnej salámy, 2-3 vajcia uvarené natvrdo, 3-4 kyslé uhorky, malá tatárska omáčka alebo majonéza, 2 vrecká potravinárskej želatíny, 1 zeleninový bujón, 3 dcl vody, forma na rôsoly alebo srnčí chrbát

Ako na to:

Uvaríte do mäkka mrazenú zeleninu, scedíte ju a necháte poriadne vychladnúť. Pridáte do toho nakrájanú diétnu salámu, kyslé uhorky, vajcia uvarené natvrdo a nasekané nadrobno. Potom majonézu alebo tatarskú omáčku. V 3 dcl vody uvaríte zeleninový bujón, vo vychladnutom bujóne rozmiešate 2 vrecká želatíny, vlejete do misy so zeleninou a poriadne premiešate. Dochutíte podľa chuti.
Ak použijete srnčí chrbát, formu vyložte potravinárskou fóliou, ak plastový rôsolníček, opláchnite ho pod studenou vodou. Nalejte do formy celú zmes a strčte do chladničky na celú noc. Na druhý deň aspik vyklopte a ozdobte zeleninou.

17.07.2008

Podobné recepty