Kura s pikantnou plnkou

Potrebujeme:

4 porcie
1 kura (asi 1,5 kg), 1 plátok bieleho chleba alebo sendvič, 1/2 červenej a 1/2 zelenej papriky, 2 ks zeleru, vetvička rozmarínu, vetvička petržlenovej vňate, 1 lyžica olivového oleja, 2 lyžice kukuričných zŕn z konzervy, 50 ml kuracieho vývaru, 1-2 lyžice rozpusteného masla, soľ a biele korenie, špáradlo

Ako na to:

Kura zvnútra i zvonka dobre umyjeme a osušíme, osolíme a okoreníme. Plátok chleba nakrájame na malé kocky. Papriky umyjeme, očistíme a tiež nakrájame na kocky. Zeler umyjeme a nakrájame na plátky. Bylinky umyjeme a nasekáme nadrobno.
Olej rozohrejeme a na ňom do chrumkava opražíme nakrájaný chlieb. Potom ho vyberieme a na oleji podusíme zeleninu. Kukuricu zmiešame s vývarom a neprikryté varíme pri strednej teplote asi 5 minut. Všetko osolíme, okoreníme a vmiešame opečený chlieb a bylinky.
Rúru predohrejeme na 200°C. Zeleninovú zmes necháme trošku vychladnúť a naplníme ňou kura. Pomocou špáradiel alebo kuchárskej ihly dutiny uzavrieme. Kura potrieme rozpusteným maslom a vložíme ho hrudnou častou hore do pekáča.
Pečieme v rúre (plynová rúra 3-4, teplovzdušná rúra 180° C) približne 40 min. Potom kura obrátime a pečieme ďalších 40 min. Povrch občas potierame vypečeným tukom.

27.07.2008

Podobné recepty