Papriky plnené mandľovou ryžou

Potrebujeme:

2 PL olivového oleja, 50 g nasekaných mandlí, 140 g dlho zrnnej ryže, 2 strúčiky cesnaku, 3, 5 dl zeleninového vývaru z kocky, 1 zväzok jarnej cibuľky, 140 g malých paradajok, 150 g mozzarelly, 140 g syra s modrou plesňou, 1 hrsť petržlenovej vňate (pažítky, bazalky..), 3 veľké červené papriky, 3 veľké žlté papriky, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

V panvici zohrejte olej, opražte na ňom posekané mandle, pridajte suchú ryžu a za stáleho miešania pražte, kým ryža nezačne byť akoby zo skla. Pridajte posekaný cesnak, zalejte vývarom, prikryte a na miernom ohni varte asi 10 min. (kým ryža nevsiakne vývar a nezmäkne).
Dajte dolu z ohňa, vmiešajte pokrájanú cibuľku, paradajky, syry a bylinky. Ostrým nožom otvorte papriky okolo jadrovníka, jadrovník odstráňte, „čiapočku" so stopkou odložte. Papriky naplňte ryžovou zmesou. Asi meter dlhú niť uviažte na stopku, papriku uzatvorte a niť omotajte okolo celej papriky. Uzatvorené papriky grilujte 15 - 20 min. pri miernejšej teplote. Papriky sú hotové, keď sa na paprike začnú vytvárať hnedé "pľuzgieriky".

TIP: Ak náhodou paprika praskne, zabaľte ju do alobalu a dogrilujte.

20.09.2006

Podobné recepty