Skrytý kurací paprikáš

Potrebujeme:

500 g kuracieho mletého mäsa, 500 g cestovín (vhodné sú špirálky), 1 veľká cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžička mletej červenej papriky, 2 paradajky, 50 ml červeného vína, 100 g údeného syra, olej, mleté čierne korenie
Omáčka: 30 g masla, 500 ml mlieka, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžica hladkej múky, 200 ml kyslej smotany

Ako na to:

Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme roztlačený cesnak, mletú červenú papriku a orestujeme. Pridáme mleté mäso. Potom na jemné pásiky pokrájanú papriku, poprípade aj štiplavú papriku a nadrobno pokrájané paradajky. Osolíme a okoreníme a asi 5 min opekáme. Podlejeme červeným vínom a odokryté dusíme.
Medzitým sa uvaríme cestoviny v osolenej vode. Dno zapekacej misy alebo pekáču vymastíme a dáme doň cestoviny. Na ne navrstvíme kuraciu plnku.
Omáčka: Na masle opražíme múku (len mierne) za stáleho miešania postupne zalievame studeným mliekom a varíme asi 5 min. Omáčku ochutíme prelisovaným strúčikom cesnaku a po miernom vychladnutí pridáme kyslú smotanu. Dohladka vymiešame.
Na plnku nalejeme cesnakovú omáčku, na vrch postrúhame údený syr a v dobre vyhriatej rúre zapečieme. Pečieme asi 35 min.

02.09.2008

Podobné recepty