Falošná krtkova torta

Potrebujeme:

Cesto: 4 vajcia, 160 g krupicového cukru, 140 g hladkej múky, 20 g kakaa, 1 KL sódy bikarbóny
Krém: 500 ml mlieka, 1 Zlatý klas, 3 PL kryštálového cukru, 2 vanielky, 250 g tvarohu, 125 g Hery, 4 PL práškového cukru, 3-4 banány

Ako na to:

Žĺtka vymiešame so 100 g cukru, pridáme 4 lyžice vriacej vody a vyšľaháme do tuhej peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme zvyšok cukru (60 g).
Múku, kakao a sódu spolu preosejeme. Polovicu zmesi zľahka vmiešame do vyšľahaných žĺtkov, druhú polku zapracujeme do bielkového snehu. Žltkovú a bielkovú hmotu opatrne spojíme a cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.
Pečieme vo vyhriatej rúre: elektrická - 185°C, teplovzdušná - 175°C, plynová - stupeň 3-4.
Pripavíme si krém: Zlatý klas dobre rozmiešame v 100 ml mlieka. Do zvyšku mlieka pridáme 3 lyžice kryštálového cukru, vanielku, premiešame a necháme zovrieť. Do vriaceho mlieka vlejeme pripravenú zmes zo Zlatého klasu a za stáleho miešania varíme do zhustnutia a necháme vychladnúť.
Tvaroh, vanielku, zmäknutú Heru a práškový cukor spolu dobre premiešame a vmiešame do vychladnutej kaše. Pomocou lyžičky vydlabeme stred cesta asi do hĺbky 1 cm, môžme aj viac, podľa vlastného uváženia, ponecháme asi 2-centimetrové okraje. Vydlabané cesto v miske nahrubo rozmrvíme.
Banány ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a plochou stranou poukladáme do korpusu. Tvarohový krém kopcovito navŕšime na banány a posypeme rozmrveným korpusom, necháme si aj na ozdobu taniera. Dáme do chladničky stuhnúť.
Namiesto tvarohu môžete dať aj nejaký krém, alebo hustý puding s maslom.

31.07.2008

Podobné recepty