Banánová roláda s citrónom

Potrebujeme:

3 vajcia, 1 PLa medu, kôra a šťava z 1 citróna, 2 banány, trocha hrubej múky
Plnka: 375 g malín (mrazených, zaváraných vo vlastnej šťave)

Ako na to:

V mise vyšľaháme žĺtky a med. Pridáme citrónovú kôru z riadne vydrhnutého citróna pod tečúcou vodou a šťavu z polovice citróna. Misu položíme nad hrniec s vriacou vodou a šľaháme 5 minút, až zmes stuhne.
Misu odložíme z hrnca. Rozmixujeme banány a zvyšnú citrónovú šťavu a vmiešame do žĺtkov. Ak sa zmes zle spája pridáme trocha hrubej múky a prišľaháme jemne z bielkov tuhý sneh. Pečieme 15-20 min pri 190 stupňoch. Vyklopíme ho na utierku prikrytú pergamenovým papierom a opatrne stiahneme papier, na ktorom sa roláda piekla.
Plnka: Ak máme mrazené maliny, zohrejeme ich v kastróliku. Pridáme lyžicu maizeny rozmiešanú v 2 lyžiciach vody. Povaríme 3 minútky a prepasírujeme cez kovové sitko. Natrieme roládu a pomocou podloženého papiera roládu zvinieme.

31.07.2008

Podobné recepty