Biskvitovo-čučoriedková torta

Potrebujeme:

Cesto: 6 vajec, 6 PL polohrubej múky, 6 PL kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva, ríbezľový lekvár
Plnka: 200 g čučoriedok, 400 ml smotany na šľahanie, 250 g tvarohu, 6 plátkov želatíny, 4 PL kryštálového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 150 g marhuľového lekváru

Ako na to:

Vajcia vyšľaháme s cukrom. Zľahka primiešame múku s práškom do pečiva. Cesto dáme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme a pečieme v rozohriatej rúre. Po upečení cesto aj s papierom vyklopíme na čistú rozprestretú utierku a zvinieme. Necháme vychladnúť.
Po vychladnutí cesto rozvinieme a zbavíme sa papiera. Plát rovnomerne potrieme ríbezľovým lekvárom. Natretý plát cesta stočíme do rolády. Želatínu pripravíme podľa návodu. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha s vanilínovým cukrom a odložíme do chladničky. Tvaroh vymiešame s cukrom, pridáme rozpustenú želatínu, spolu premiešame a odložíme do chladničky na 30 minút.
Umyté a osušené čučoriedky (alebo scedené) rozmixujeme a pridáme k tvarohovej mase. Stočenú roládu pokrájame. Hlbokú misu vystlanú tenkou fóliou pokryjeme po celej ploche kúskami rolády. Časť si odložíme na prikrytie. Vyšľahanú šľahačku vmiešame do tvarohovo-čučoriekovej hmoty a premiešame.
Zmesou plníme misu a vrchnú časť prekryjeme zvyšnými kúskami rolády. Prikryjeme fóliou a dáme stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí vrchnú časť fólie odstránime, misu vyklopíme na tanier, odstraníme druhú časť fólie a celú tortu potrieme marhuľovým lekvárom.

22.07.2008

Podobné recepty