Čučoriedkový koláč

Potrebujeme:

CESTO: 25 g masla, 90 g kryšt.cukru, 1 vajce, 90 ml šľahačkovej smotany, 150 g hladkej múky, tuk na vymastenie formy
Plnka: 500 g čučoriedok, 1 PL strúhanky, 80 g práškového cukru

Ako na to:

V miske si zmiešame cukor s vajcom a maslom. Pridáme šľahačkovú smotanu a na záver hl.múku a rukami vypracujeme cesto. Na 15 minút dáme do chladničky schladiť. Zatiaľ si formu vymastíme tukom.
Plnka: Čučoriedky zmiešame s cukrom a so strúhankou a dobre premiešame.
Vychladené cesto rozvaľkáme, preložíme ho do formy a trochu vyvýšime okraje, aby nám čučoriedky nevytiekli, či nevypadli po vyklopení. Čučoriedkovú plnku dáme na koláčik a dáme ho do rúry. Vo vyhriatej rúre na 200° C pečieme tak 15 až 20 minút.

22.07.2008

Podobné recepty