Grilované teľacie rezne so syrom

Potrebujeme:

600 g teľacieho mäsa zo stehna, 60 g masla, 80 g údeného syra, mletá rasca, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ, alobal (alobalová miska)

Ako na to:

V celku umyté mäso osušte obrúskom, odblaňte, pokrájajte na rezne a naklepte. Potom ich osoľte, okoreňte korením a mletou rascou a nechajte odležať v chlade.
Grilovací rošt dobre rozohrejte, rezne poukladajte na alobal (alobalovú misku), obložte ich kúskami masla a grilujte 4 min. Potom rezne obráťte, znova obložte kúskami masla a grilujte 3 min. Rezne posypte strúhaným syrom a grilujte ešte 1 min.
Hotové rezne upravte na misu, polejte odkvapkanou šťavou alebo roztopeným maslom a posypte mletou červenou paprikou. Podávajte so zemiakmi a hlávkovým šalátom.

12.04.2007

Podobné recepty