Margot - bábovka

Potrebujeme:

1 šľahačková smotana 33%, 2 vajcia, 2 hrnčeky polohrubej múky (alebo 2/3 hladkej + 1/3 celozrnnej), 2 PL oleja, 1 hrnček práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 1 väčšia čokoláda Margot, čokoládová poleva

Ako na to:

Margotku si postrúhame na väčšom strúhadle, všetko ostatné vymiešame. Nemusíme robiť sneh z bielkov, pridáme postrúhanú Margotku. Premiešame a dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku, alebo môžeme dať aj na menší plech a pečieme pri 190-200 C, približne 35 minút.
Vytiahneme z rúry, necháme chvíľu vo forme a potom vyklopíme. Môžeme poliať čokoládovou polevou alebo stačí posypať práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým.

21.08.2008

Podobné recepty