Želatínový ovocný koláč

Potrebujeme:

5 vajec, 5 poliev.lyžíc polohrubej múky, 5 poliev.lyžíc prášk.cukru, 1/2 balíka prášku do pečiva, 1 šľahačkovú smotanu, 2 kyslé smotany, 2 bal.vanilkového cukru, ovocie v konzerve (broskyne alebo jahody,...)
Želatína: 1/5 l komp.šťavy, 5 dkg kryšt.cukru, 1 Zlatý klas

Ako na to:

Z vajec, polohr.múky, prášk.cukru a 1/2 balíčka prášku do pečiva upiečieme cesto. Necháme ho vychladnúť. Zatiaľ vyšľaháme šľahač.smotanu, primiešame 2 kyslé smotany zmiešané s vanilkovými cukrami a túto plnku rozotrieme na vychladnuté cesto.
Na plnku uložíme konzervované ovocie (napr. broskyne:). Dáme do chladničky poriadne schladiť. Pripravíme si želatínu: Pol litra kompótovej šťavy uvaríme s cukrom a Zlatým klasom. Nalejeme na vychladnutý koláč.

02.09.2008

Podobné recepty