Jablkovo-čokoládový koláč

Potrebujeme:

400 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 5 vajec, 300 g hrubej múky, 500 g neolúpaných a postrúhaných jabĺk, 100 g mletých orechov, 100 g hrozienok, 2 lyžičky prášku do pečiva, malinový alebo lekvár podľa chuti
Poleva: 100 g čokolády na varenie a 100 g masla

Ako na to:

Do mixéra dáme celé vajcia, práškový a vanilkový cukor - vyšľaháme do peny. Za stáleho miešania postupne pridávame na striedačku múku, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva a postrúhané jablká. Nakoniec prisypeme umyté hrozienka a mleté orechy.
Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a upečieme, na 175 C asi 25 min. Po upečení na ešte teplý koláč natrieme v hrubšej vrstve lekvár. Nakoniec koláč polejeme polevou, ktorú sme pripravili rozpustením masla a čokolády vo vodnom kúpeli.

11.09.2008

Podobné recepty