Jablkový trhanec

Potrebujeme:

cesto na 2-3 trhance
4-5 PL hladkej múky, mlieko na rozriedenie, 2 vajcia, 2 PL kryštálového cukru
Ozdoba: šľahačka, ovocie, čokoládová poleva

Ako na to:

Do misy dajte hladkú múku, prilejte mlieko, aby vznikla redšia kaša a dobre vyšľahajte, aby neostali v mlieku hrudky. Potom pridáme dve vajíčka a dve lyžice kryštálového cukru. Jablká zbavte šupky, vyrežte stredovým vykrajovačom jadrovník a nakrájajte ho na tenké plátky.
Na horúcu panvicu dajte toľko cesta, ako na dve palacinky, trhanec býva hrubší. Na vrch položte plátky jablka a upečte ako palacinku, pomocou lopatky obráťte. Trhanec potrhajte pri pečení druhej strany, dávajte pozor na plátky jablka, to by malo ostať vcelku.
Ozdobte šľahačkou, grankom, ovocím, čokoládovou polevou, záleží na Vašej fantázii.

22.08.2008

Podobné recepty