Dierkovaná bublanina

Potrebujeme:

Cesto: 35 dkg poloh. múky, 20 dkg prášk. cukru, 1 prášok do pečiva, 12 dkg rozpustenej Hery, 2 vajíčka, 2 PL oleja, 2 dcl mlieka
Poleva: 18 dkg obyčajného masla, 3 PL vody, 30 dkg prášk. cukru, 4 dkg kakaa, prip. aj 4 lyžice rumu, kokos na ozdobu

Ako na to:

Zmiešame všetky suroviny na cesto. Dáme na papierom vystlaný pekáč a upečieme bublaninu. Do upečeného a trošku vychladnutého cesta narobíme opakom varechy dierky na polevu.
Rozpustíme maslo s vodou (ten kto dáva rum, tak aj s rumom). Prisypeme do masla kakao a práškový cukor a miešame, kým sa všetko nespojí na jednu hmotu.
Potom tým oblejeme celý koláč tak, aby sa dostalo do každej dierky. Po stuhnutí posypeme kokosom.

30.11.2008

Podobné recepty