Kuracie prsia v zemiakovom cestíčku

Potrebujeme:

1 balíček kuracích pŕs (cca 600-700 g), slovenské halušky v prášku, 1 vajce, voda, soľ, korenie, múku, majoránku, cesnak

Ako na to:

Prsia očistíme, umyjeme a vyklepeme. Osolíme a necháme chvíľku odležať, kým pripravíme cestíčko.
Do polievkového taniera nasypeme cca pol sáčku halušiek. Prilievame vodu, kým nie je cesto tak husté ako na halušky. Potom pridáme 1 vajce a rozmiešame. Dolejeme ešte troška vody, cesto by malo byť trocha hustejšie ako palacinkové. Pridáme korenie, majoránku a veľa cesnaku. Nesolíme, samotné halušky majú soli dosť. Rozmiešame a cesto je hotové.
Naklepané a osolené mäso obalíme najskôr v múke, v cestíčku a potom vyprážame na rozohriatom oleji.

06.09.2008

Podobné recepty