Orechovo-jablkovo-škoricové mafiny

Potrebujeme:

20 dkg polohrubej múky, 20 dkg kryštálového cukru, 2/3 prášku do pečiva, 1 bal. škoricového cukru, 1 malá káv. lyžička soli, 5 dkg Hery, 1 vajce, 1 1/2 dcl mlieka, 1 postrúhané jablko, 5 dkg mletých orechov

Ako na to:

Múku, cukor, prášok do pečiva, škoricový cukor a soľ zmiešame. Pridáme na kocky pokrájanú heru, vajce a mlieko. Potom pridáme na hrubo postrúhané jablko a mleté orechy. Všetko jemne zmiešame vidličkou. Nie dohladka, ale tak aby ostali hrudky.
Formu vymastíme a naplníme do 2/3 a na každý dáme orech. Pečieme pri teplote 200 °C asi 20 min. do zlatista. Po vychladnutí ich vyberieme a môžeme zľahka pocukrovať.

24.07.2008

Podobné recepty