Plnená tekvica

Potrebujeme:

1 menšiu alebo 1/2 veľkej tekvice alebo cukíny, plátky syra
Plnka: 250-300 g kuracích pŕs, 1 paradajku, 1 papriku, trošku čínskej kapusty, 1 vajce, 2 hrsti strúhanky, švajčiarsku zmes korenia Zitronenpfeffer (prip. soľ, čierne korenie, červenú papriku, strúhanú citrónovú kôru), 1/2 kelímka smotany

Ako na to:

Tekvicu umyjeme, pozdĺžne prerežeme a vydlabeme. Nešúpeme (počas stolovania sa dá šupa odstrániť). Položíme do vysokého pekáča a osolíme vnútro. Zapneme rúru na 180 stupńov.
Potom sa pustíme do prípravy plnky. Paradajku nakrájame na mesiačiky a poukladáme ich na spodok vydlabanej tekvice. Jemne ich okoreníme. Kuracie prsia pomelieme, v miske zmiešame s nakrájanou čínskou kapustou, nakrájanou paprikou, vajcom, smotanou, strúhankou a koreninami.
Naplníme tekvicu, trošku podlejeme vodou a dáme na 45 minút piecť. Krátko pred koncom bohato obložíme vrch plátkami syra, aby sa zapiekli. Podávame s varenými zemiakmi poliatymi maslom a posypanými petržlenovou vňaťkou.

24.09.2008

Podobné recepty