Rezancovo-tvarohový nákyp s čerešňami

Potrebujeme:

cestoviny - fliačky alebo rezance, 1 mäkký tvaroh, práškový cukor podľa chuti, 2 vajíčka, čerešne, tuk a hrubú múku alebo strúhanku na vymastenie pekáča
Na ozdobu: šľahačku, škoricový cukor, čokoládovú polevu

Ako na to:

Umyte čerešne, nechajte ich odkvapkať a neodkôstovávajte ich. Do misky dajte mäkký tvaroh, pridajte práškový cukor podľa chuti cca 4 PL lyžice a tiež pridajte žĺtka.
Z bielkov vyšľahajte hustý sneh. Tvarohovo-žĺtkovú zmes zamiešajte, pridajte tuhý sneh a zľahka spojte dohromady. Do veľkej misy dajte scedené uvarené fliačky alebo rezance, zalejte tvarohovou zmesou, zasypte čerešňami a zamiešajte.
Čerešne dajte do cestovín, potom na spodok pekáča a zakryte cestovinami s tvarohovou zmesou. Všetko jemne zamiešajte, vymastite si väčší pekáč alebo dva menšie pekáče, vysypte hrubou múkou alebo strúhankou a dajte piecť.
Nákyp zapekajte pod alobalom asi 3/4 hodiny. Posypte škoricovým cukrom, šľahačkou alebo čokoládovou polevou.

11.09.2008

Podobné recepty