Kapor v mise

Potrebujeme:

1 kapor, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 1 lyžička tymianu, šťava z 1 citróna, hladká múka, olej, 40 g masla, 50 ml bieleho vína, 1 červená a 1 biela cibuľa, mleté čierne korenie, 1 varená mrkva, polovička malej predvarenej cukety, 1 citrón, petržlenová vňať

Ako na to:

Kapra zbavíme šupín a hlavy, poriadne vyumývame a nasekáme ho na porcie. Do každej urobíme dva plytké zárezy, potrieme ich cesnakom utretým so soľou, posypeme tymianom, pokvapkáme šťavou z polovičky citróna a necháme pol hodiny odležať. Potom ryby obalíme v hladkej múke a rýchlo z oboch strán opečieme na rozpálenom oleji v panvici.
Misu na zapekanie vymastíme maslom, polejeme vínom, posypeme nakrájanou a na masle opraženou cibuľou, rozložíme porcie ryby, položíme na ne vločky masla, posypeme mletým čiernym korením a pokvapkáme druhou polovičkou citrónovej šťavy. Zapečieme v predhriatej rúre 10 až 15 min.
Ryby na mise ozdobíme hviezdičkami povykrajovanými z uvarenej mrkvy a cukety, dielikmi citróna a zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s restovanými zemiakmi.

12.12.2014

Podobné recepty