Mandľové kolieska

Potrebujeme:

200 g cukru, 200 g polohrubej múky, 200 g nutely, 100 g mandlí, 4 vajcia, štipka soli, 40 g čokolády

Ako na to:

Vajcia vyšľaháme do peny, pridáme cukor a soľ a ďalej šľaháme. Najprv do hmoty zašľaháme polovicu múky, a keď je krém hladký, pridáme a zašľaháme zvyšok múky. Hmotu dáme do cukrárenského vrecka a na vymastený plech robíme kolieska hrubé asi 2 cm.
Na kolieska nasypeme olúpané a nasekané mandle a pečieme asi 10 minút v predhriatej rúre. Po upečení kolieska hneď odlepíme z plechu a potrieme ich nutelou na spodnej časti. Spojíme vždy dve kolieska a ozdobíme roztopenou čokoládou.

09.12.2014

Podobné recepty