Krvavničky s ryžou

Potrebujeme:

600 g bravčového bôčika, soľ, voda, 400 g ryže, 100 g bravčovej masti, vývar z bôčika, 100 g cibule, 1/2 l bravčovej krvi, 20 g mletého čierneho korenia, majorán, cesnak, mleté nové korenie, soľ, 500 g hrubých bravčových čriev

Ako na to:

Bravčový bôčik uvaríme v osolenej vode. Prebratú ryžu sparíme horúcou vodou, osušíme ju a upražíme na tuku. Potom ju zalejeme vývarom z bôčika a udusíme v rúre.
Uvarený bôčik zomelieme alebo pokrájame na drobné kocky, pridáme na tuku opraženú cibuľu, krv a ryžu, okoreníme, osolíme a dobre premiešame. Plnkou naplníme dobre umyté črevá a robíme jaternice, ktoré uzavrieme z oboch strán drievkom. Hotové ešte 15-20 minút mierne povaríme, potom ich vyberieme a ochladíme.
Jaterničky pečieme vo vyhriatej rúre, pred pečením ich popicháme vidličkou.

08.12.2014

Podobné recepty