Mäsová zmes s rajčiakmi

Potrebujeme:

250 g teľacieho mäsa, 150 g údeného mäsa, cibuľa, 20 g masla, 3 vajcia, 40 g tvrdého syra, 20 g strúhanky, soľ, čierne a nové korenie, asi 10 ks rajčiakov, 3 dcl kyslej smotany alebo mlieka, 3 dcl bieleho vína, petržlenová vňať

Ako na to:

Teľacie aj údené mäso umyjeme, pokrájame a zomelieme. Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, vložíme mäso a za občasného miešania a podlievania vodou udusíme. Pridáme 2 vajcia uvarené natvrdo nakrájané na malé kocky, 1 surové vajce, postrúhaný syr, strúhanku, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a novým korením.
Dobre premiešame a tvoríme guľky, na ktoré kladieme polovice čiastočne vydlabaných rajčiakov. Potom guľky poukladáme opatrne do ohňovzdornej misy, podlejeme smotanou, vínom a krátko zapečieme v dobre vyhriatej rúre. Posypeme petržlenovou vňaťou.

20.11.2014

Podobné recepty