Králičie stehná na cibuli

Potrebujeme:

4 ks králičích stehien, 300 g cibule, 5 strúčikov cesnaku, soľ, mäsový vývar, olej, 30 g masla

Ako na to:

Umyté, osušené králičie stehná osolíme, prudko opečieme v panvici na rozpálenom oleji a odložíme na teplé miesto.
Vo výpeku restujeme 100 g pokrájanej cibule s cesnakom. Vložíme späť opečené stehná, podlejeme teplým mäsovým vývarom a na miernom ohni dusíme asi 50 minút. Medzitým zvyšnú cibuľu nakrájame na kolieska a opečieme v panvici na rozpustenom masle.
Opečené kolieska cibule preložíme do zapekacej misy, pridáme udusené králičie stehná, podlejeme trochou vývaru a vo vyhriatej rúre necháme zapiecť.
Podávame s varenými zemiakmi, ktoré posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

17.11.2014

Podobné recepty