Čokoládový dezert

Potrebujeme:

500 g stuženého tuku, 100 g čokolády, 100 g kakaa, 300 g prášk. cukru, 1 lyžica rumu, 3 lyžice postrúhanej kokosovej múčky

Ako na to:

Stužený tuk roztopíme, pridáme polámanú čokoládu a keď sa roztopí, primiešame preosiate kakao, prášk. cukor, rum a nakoniec postrúhanú kokosovú múčku. Za stáleho miešania na miernom ohni zohrievame (nesmie vrieť), až ký zmes nie je hladká. Nevymastené formičky naplníme do 2/3 zmesou a v chlade necháme stuhnúť. Dobre vychladnuté vyklopíme tak, že formičkou klepeme o dosku.
Čokoládu poukladáme do papierových košíčkov alebo ju zabalíme do alobalu a použijeme ako ozdobu na stromček.

14.11.2014

Podobné recepty