Šunkové knedle

Potrebujeme:

6 rožkov, 2 vajcia, 6 PL polohrubej múky, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, nasekaná petržlenová vňať, 2 PL krupice, 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva, 100 ml oleja, 200 ml mlieka, 1 zemiak, 100 g cibule, 40 g slaniny 150 g šunky, olej

Ako na to:

Nakrájanú cibuľu orestujeme v panvici na oleji spolu s nakrájanou slaninou. Rožky nadrobno nakrájame, zalejeme mliekom a necháme 15 minúť odstáť.
Pridáme rozšľahané vajcia, polohrubú múku, krupicu, kypriaci prášok, olej petržlenovú vňať a nahrubo nastrúhaný zemiak.
Vmiešame orestovanú slaninu s cibuľou, nakrájanú šunku, podľa chuti osolíme, okoreníme, dochutíme vegetou a spolu premiešame.
Z masy mokrými rukami tvarujeme menšie guľaté knedle, ktoré vo vriacej vode varíme 20 minút. Po vychladnutí ich prudko opečieme na panvici. Podávame s opraženou cibuľkou a kúskami opečenej slaninky.

07.11.2014

Podobné recepty