Zelenina v aspiku (na chlebíčky)

Potrebujeme:

1 "moravanka" aj s nálevom, 1 majonéza, 5 vajec uvarených natvrdo, 2 dcl vody, 4 dkg želatiny, 1 malá cibuľa, 1 bujón, 30 dkg tvrdého syra alebo diétnej salámy alebo šampiňónov
forma srnčí chrbát alebo malé pudingové formičky

Ako na to:

Všetky ingrediencie nakrájame nadrobno (ak použijete šampiňóny, môžete dať aj celé, ale pozor, potom vyplávajú na povrch). Želatinu namočíme do pripravenej vody (2 dcl). Všetko okrem želatiny dáme do hrnca a povaríme 15 min (stačí nechať chvíľu prevrieť). Pridáme želatinu a nalejeme do formy a formičiek.
Z jednej dávky vyjde jeden plný srnčí chrbát + ja nalievam ešte do asi 3 - 4 malých pohárov. Necháme poriadne stuhnúť v chladničke. Potom vyklopíme z formy, nakrájame na asi pol centimetrové plátky (keď použijete tvrdý syr, musíte krájať hrubšie) a použijeme na chlebíčky alebo misu. Vyklopenú zmes z formičiek ozdobíme zeleninou a podávame s chlebom alebo rožkom.

31.07.2008

Podobné recepty