Tiramisu s orieškami

Potrebujeme:

2 balenia dlhých piškót, 2 balenia pochúťkovej (kyslej) smotany, 6 lyžíc vaječného likéru, 6 lyžíc mandľového likéru, 2 bal. Škoricového cukru, 100 g vlašských orechov, kakao, 0,1 l kávy

Ako na to:

Do uvarenej kávy pridáme mandľový likér a osladíme. Necháme vychladnúť. Pochúťkovú smotanu zmiešame so škoricovým cukrom a vaječným likérom.
Vo vychladnutej káve namáčame piškóty (krátko, aby sa nám nerozmočili) a tieto začneme klásť na pripravenú tácku. Na túto vrstvu dáme vrstvu smotanovej zmesi, potom vrstvu nasekaných vlašských orechov a opakujeme asi 3-krát, skončíme vrstvou smotany, vyhladíme a posypeme hrubou vrstvou kakaa.
Dáme aspoň na 4 hodiny do chladničky.

16.09.2014

Podobné recepty