Špenátová roláda

Potrebujeme:

Cesto: 1 balíček mrazeného špenátu, 3 vajíčka, 1/2 KL soli, 1 väčší strúčik cesnaku, 10 dkg polohrubej múky
Plnka: pol masla, 1 syr bambino, 3 vajíčka uvarené natvrdo, soľ, zelenú červenú a žltú papriku, 2 strúčiky cesnaku, korenie podľa vlastnej chuti (mleté čierne korenie, vegetu prip. kari korenie)

Ako na to:

cesto: Celý balík mrazeného špenátu rozmrazíme a vodu vylejeme. Pridáme 3 žĺtka, pol KL soli, roztlačený strúčik cesnaku, polohrubú múku a z 3 bielkov ušľahaný sneh. Všetko spolu vymiešame a celú hmotu dáme upiecť (pečieme vo veľkom pekáči, na ktorý dáme papier na pečenie).
Cesto pečieme pri teplote 240C asi 8-10min. Hneď po vybratí z rúry ju netreba rolovať.
Plnka: Žĺtka vymiešame s maslom, syrom a bielkami. Zelenú, červenú a žltú papriku pokrájame na malé štvorčeky, pridáme prelisované strúčiky cesnaku a všetko spolu zmiešame. Dochutíme korením podľa vlastnej chuti a celú zmes rozotrieme na upečené špenátové cesto. Zrolujeme a dáme na 2-3 hodiny do chladničky zabalené v alobale.

05.10.2008

Podobné recepty