Hovädzie na chilli

Potrebujeme:

450 g chudého mletého hovädzieho mäsa
1 stredne veľká olúpaná cibuľa nasekaná najemno
1 stredne veľká vyčistená a nasekaná zelená paprika
1 lyžica chilli korenia
400 g konzervovaných krájaných paradajok
420 g prepláchnutých a odkvapkaných konzervovaných červených fazúľ
1/4 lyžičky drvených vločiek chilli
200 g varenej dlhozrnnej ryže
čerstvé mleté ​​čierne korenie
4 lyžice kyslej smotany
sekaný čerstvý koriander a cayenské korenie na ozdobenie

Ako na to:

Vo veľkom hrnci opražíme na miernom ohni 5 minút hovädzie mäso. Pridáme cibuľu, cesnak a zelenú papriku a za občasného miešania dusíme ďalších 5 minút. Pridáme chilli korenie, paradajky, fazuľu, chilli vločky, ryžu a trocha čierneho korenia a za stáleho miešania uvedieme do varu.
Potom teplotu zmiernime a pod pokrievkou zmes dusíme na miernom ohni 10 minút, až sa ryža aj fazuľa prehrejú a zelenina zmäkne.
Hotové jedlo rozdelíme do misiek a na každú porciu pridáme lyžicu kyslej smotany. Ozdobíme koriandrom a štipkou cayenského korenia a podávame s opečeným celozrnným pečivom a so zeleninovým šalátom.

19.06.2014

Podobné recepty