Orechová torta

Potrebujeme:

6 vajec, 300 g kryšt. cukru, 6 lyžíc horúcej vody, 150 g polohrubej múky, 100 g lieskových orieškov (pražených), 50 g hrubej múky, 20 g margarínu a 20 g strúhanky na formu
Plnka: 1 1/2 dcl mlieka, 1 lyžica práškovej želatíny, 1/2 dcl mlieka, 1 lyžica práškovej želatíny, 1/2 šľahačkovej smotany, 50 g mletých mandlí, 1 lyžica práškového cukru, jahodový alebo ananásový kompót

Ako na to:

Žĺtka šľaháme s polovicou cukru a s postupným pridávaním horúcej vody. Potom opatrne primiešame sneh vyšľahaný s druhou polovicou cukru a nakoniec zľahka primiešame lieskové oriešky premiešané s hrubou múkou.
Pripravené cesto nalejeme na vymastenú a strúhankou vysypanú formu a v mierne teplej rúre upečieme. Vychladnutú tortu dvakrát prerežeme a naplníme.

Plnka: V mlieku roztopíme želatínu a necháme ju vychladnúť. Ešte tekutú zmes zľahka primiešame do vyšľahanej smotany s práškovým cukrom, do ktorej sme primiešali zomleté mandle.

Tortu ozdobíme lístočkami nakrájanými z mandlí, scedeným jahodovým alebo ananásovým kompótom a necháme 4 hodiny v chlade stuhnúť.

16.06.2014

Podobné recepty