Srnčie s kapustou

Potrebujeme:

1 červená kapusta, ocot, 700 g srnčie zo stehna, 50 g masla, soľ, mleté čierne korenie, 40 g údenej slaniny, 3 dcl červeného vína, 2 dcl kyslej smotany

Ako na to:

Očistenú kapustu rozoberieme na listy, prelejeme ich horúcou octovou vodou a necháme 5 minút postáť, aby troška zmäkli.
Z mäsa narežeme rezne, ktoré osolíme, okoreníme a na masle, podliate vodou chvíľu dusíme. Potom rezne zabalíme do kapustných listov a previažeme niťou.
Do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú slaninu, opražíme, potom poukladáme kapustové závitky a dusíme 25-30 minút. Počas dusenia podlievame vínom a smotanou. Hotové podávame so zemiakmi.

16.06.2014

Podobné recepty