Pečeň s červenou kapustou

Potrebujeme:

250 g bravčovej alebo teľacej pečene, 80 g masti, 50 g mletých orechov, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, 1 hlávka červenej kapusty, 2-3 jablká, 2 kocky cukru, 1 lyžička octu, 200 g uvarenej ryže, 3 dcl smotany

Ako na to:

Umytú odblanenú pečeň pokrájame a spolu s pomletým orechmi dusíme na 40 g masti do mäkka. Udusenú, vychladnutú pečeň zomelieme.
V druhej nádobe na zvyšku masti dusíme na tenko pokrájanú, osolenú kapustu, pridáme pomleté korenie a postrúhané jablká. Do udusenej kapusty pridáme cukor a ocot.
Do vymasteného pekáča dávame jednotlivé vrstvy – pečeň, ryžu a kapustu. Každú vrstvu dobre pokropíme smotanou. Dáme do horúcej rúry zapiecť.

07.05.2014

Podobné recepty