Tvarohovo-ovocný koláč

Potrebujeme:

5 vajec, 6 lyžíc cukru (krupica), 6–7 lyžíc polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 vanilkové pudingy, 1 jahodový kompót, 1 broskyňový kompót, 3 kiwi, cukor, 2 mäkké tvarohy, trochu mlieka, 4 vanilkové cukry, 1 BeBe sušienky, 1 čokoládovú polevu od Vitany v prášku

Ako na to:

Vajce vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Pridáme múku s práškom do pečiva. Vylejeme do vymazaného a múkou vysypaného vyššieho plechu a pečieme pri teplote 180°C dozlatova.
Po upečení necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme ovocie. Kiwi olúpeme a nakrájame na kolieska. Jahodový a broskyňový kompót scedíme a broskyne nakrájame na tenké mesiačiky. Šťavu s kompótu dolejeme vodou, aby sme mali presne 1 liter tekutiny. Túto tekutinu dochutíme cukrom a uvaríme z nej puding podľa návodu (1 l tekutiny a 2 pudingy).
Kým sa puding uvarí, obložíme upečený, vychladnutý koláč ovocím. Takto pripravený koláč zalejeme ešte horúcim pudingom a necháme ztuhnúť. Po ztuhnutí potrieme tvarohom, ktorý sme osladili vanilkovými cukrami a rozriedili trochou mlieka (tvaroh nesmie byť moc hustý, aby sa dobre rozotiera).
Na takto rozotretý tvaroh rozložíme BeBe sušienky, ktoré postriekame polevou a dáme do chladničky, tak na dve hodiny odležať.

07.09.2008

Podobné recepty