Mozočkovo-obličková pochúťka

Potrebujeme:

1 teľacie alebo bravčové obličky, 1 väčšia cibuľa, 40 g masti, 1 teľací mozoček, soľ, mleté čierne korenie, 2 vajcia

Ako na to:

Obličky umyjeme, odblaníme, prekrojíme, odstránime močovody a dáme do studenej vody na 20 minút.
Medzitým očistenú, nakrájanú cibuľu opražíme na masti do zlata. Mozog namočíme do teplej vody, vyberieme a odblaníme.
Z obličiek nakrájame tenké kolieska, dáme ich k opraženej cibuľke a prikryté dusíme do polomäkka. Potom pridáme pokrájaný mozog, soľ, mleté čierne korenie a dodusíme do mäkka.
Nakoniec pridáme rozmiešané vajcia a miešame do zhustnutia. Podávame so zemiakmi.

08.04.2014

Podobné recepty