Kačica dusená v ryži

Potrebujeme:

1 kačica, soľ, 50 g masti, 30 g cibule, mleté čierne korenie, voda, 350 g ryže, 250 g zelenej papriky, 200 g rajčiakov, 100 g húb

Ako na to:

Očistenú, umytú kačicu pokrájame na menšie kúsky, osolíme a dáme na masť, na ktorej sme zapenili nakrájanú cibuľu. Pridáme korenie a za občasného premiešania mäso dusíme vo vlastnej šťave, neskôr ho podlejeme naberačkou horúcej vody.
Keď je mäso polomäkké, šťavu z neho zlejeme a precedíme na prebratú, umytú ryžu. Šťavy (aj s vodou) má byť 1 1/2-krát viac ako ryže.
Do uvarenej ryže pridáme na kolieska nakrájanú zelenú papriku, na osminky nakrájané rajčiaky a na tenké plátky pokrájané huby. Podľa potreby prisolíme a pridáme upravené kúsky kačacieho mäsa.
Všetko spolu prikryté v rúre dusíme asi 20-25 minút. Podávame s kompótom.

26.03.2014

Podobné recepty