Ľahká (fitness) čučoriedková torta

Potrebujeme: Ľahká (fitness) čučoriedková torta

Kakaový korpus:
3 vajcia
90 g trstinového cukru
1/2 balíčka vanilkového cukru
100 g hladkej múky
25 g masla
tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie formy
1 PL kakaového prášku

Plnka:
15 g práškovej želatíny alebo 5 plátkov
75 ml šťavy asi z 1 pomaranča
500 g mäkkého nízkotučného tvarohu
75 g trstinového cukru
1 balíček vanilkového cukru
150 ml smotany na šľahanie (31 alebo 33 %)
3 banány
200 g čučoriedok
30 g nastrúhaného kokosu
1 poleva z bielej čokolády

Ako na to:

Korpus:
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a pridáme cukor. Pridáme vyšľahané žĺtka s vanilkovým cukrom. Potom pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a vlažne rozpustené maslo. Jemne miešame, inak sa cesto zredukuje a stratí ľahkosť. Dáme do tortovej formy vymastenej a vysypanej múkou. Pečieme v predhriatej rúre na 175 °C asi 45 minút.

Plnka:
Smotanu vyšľaháme do tuha s vanilkovým cukrom a odložíme do chladu. Tvaroh zmiešame s cukrom a pomarančovou šťavou. Želatínu dáme do 50 - 75 ml vody napučať asi na 10 min., a potom ju zohrejeme takmer do bodu varu, ale nevaríme! Horúcu ju vlejeme do tvarohovej zmesi. Premiešame a zľahka vmiešame šľahačku a na kúsky nakrájané banány a čučoriedky. Časť čučoriedok necháme na ozdobu.

Keď máme plnku pripravenú, vložíme upečený tortový korpus do formy a plnku naň vylejeme. Tortu necháme v chladničke stuhnúť asi na 2 hodiny. Potom zložíme formu a boky torty obalíme v kokose.
Povrch ozdobíme hoblinami z polevy a čučoriedkami. Hobliny pripravíme tak, že polevu rozpustíme, vlejeme do hranatej formy a necháme stuhnúť vo výške asi 3 cm. Túto stuhnutú formu postrúhame na strúhadle na syr.

Fotogaléria k receptu

23.03.2014 | autor:

Podobné recepty