Gaštanová roláda

Potrebujeme: Gaštanová roláda

4 vajcia
4 PL práškového cukru
4 PL polohrubej múky
jahodový džem na potretie

Plnka:
150 g masla
180 g práškového cukru
300 g gaštanového pyré (neochutené)
1 dcl rum + podľa chuti

Ako na to:

Žĺtka oddelíme od bielkov, z ktorých vyšľaháme tuhý sneh. Postupne zašľaháme žĺtka, cukor a múku. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme v rozohriatej rúre na 200°C asi 10 min. Upečený plát zavinieme aj s papierom a necháme vychladnúť.
Medzitým si pripravíme plnku. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Pridáme gaštanové pyré a rum a vyšľaháme do hladka. Podľa chuti dochutíme cukrom a rumom.
Vychladnutý plát opatrne rozvinieme, natrieme jahodovým džemom (alebo iným, podľa chuti) a opatrne nanesieme plnku. Opatrne sťahujeme z papiera a zároveň rolujeme do rolády. Hotovú roládu dáme vychladnúť cez noc do chladničky. Krájame na kolieska hrubé 1,5 cm.

Čas prípravy : 40 min.

Fotogaléria k receptu

04.02.2014 | autor:

Podobné recepty