Kuracie mäso ha ihle

Potrebujeme:

400 g kuracích pŕs, 1 strúčik cesnaku, 7 lyžíc oleja, 4 lyžice citrónovej šťavy, 2 lyžice karí, 2 veľká mrkva, 1 červená a 1 zelená paprika, 2 malé cibule, 6 plátkov prerastenej slaniny, 2 lyžice kyslej smotany, 2 lyžice sladkej smotany, mleté čierne korenie, soľ, 1 jablko, 1 lyžica medu, 125 ml mäsového vývaru, 4 ihly

Ako na to:

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na 12 rezňov. Cesnak prelisujeme do misky, pridáme 4 lyžice oleja, citrónovú šťavu, karí a dobre premiešame.
Mäso vložíme do marinády a necháme stáť asi hodinu. Očistenú mrkvu nakrájame na krúžky, ktoré povaríme v slanej vode asi 3 minúty. Papriku nakrájame na kúsky, cibuľu olúpeme a rozdelíme na 8 dielov.
Kuracie mäso vyberieme z marinády a necháme odkvapkať. Každý kus mäsa zabalíme do polovice plátku slaniny.
Na každú ihlu nabodneme 3 závitky, pričom ich striedavo prekladáme so zeleninou. Osolíme, okoreníme a opekáme 8-10 minút za občasného otáčania. Počas opekania potierame marinádou.
Potom si pripravíme omáčku. Do výpeku z mäsa pridáme citrónovú šťavu, vývar a nastrúhané jablko, ktoré rozvaríme v omáčke. Ochutíme medom, citrónovou šťavou a karí. Omáčku zjemníme 2 lyžicami sladkej smotany.

18.01.2014

Podobné recepty