Srnčie medailóniky na červenom víne

Potrebujeme:

800 g srnčieho chrbta, soľ, 120 g prerastenej údenej slaniny, olej, 100 g koreňovej zeleniny, 20 g rajčiakového pretlaku, pol citróna, korenie na divinu, 1 lyžica cukru, 20 g hladkej múky, 2 dcl suchého červeného vína, brusnicový kompót

Ako na to:

Vykostený srnčí chrbát umyjeme, osolíme, pokrájame na medailóniky, obalíme slaninou, prichytíme špáradlom a opečieme na časti oleja.
Na zvyšnom oleji opražíme očistenú pokrájanú koreňovú zeleninu a rajčiakový pretlak. Podlejeme vodou, pridáme nakrájaný citrón, korenie na divinu, cukor, soľ a povaríme.
Do tohto základu vložíme opečené medailóniky a udusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, prevaríme a precedíme. Zeleninu pretlačíme do šťavy, ktorú nakoniec ochutíme cukrom a vínom.
Podávame s cestovinou, obložené kolieskom citróna a brusnicovým kompótom.

06.01.2014

Podobné recepty