Žerbo rezy

Potrebujeme:

250 g hladkej múky, 50 g práškového cukru, 1 žĺtok, 150 g masla, 20 g droždia, trocha mlieka
Plnka: pikantný džem, 150 g orechov, 100 g práškového cukru
Čokoládová poleva: 100 g čokolády na varenie, 70 g stuženého pokrmového tuku

Ako na to:

Na dosku preosejeme múku a cukor, pridáme žĺtok, stuhnuté maslo postrúhané na hrubom strúhadle, droždie rozmiešané v troche mlieka a zamiesime vláčne cesto, ktoré rozdelíme na tri rovnaké diely a každý diel osobitne vyvaľkáme.
Jeden vyvaľkaný diel položíme na vymastený plech, potrieme džemom, posypeme zomletými orechmi premiešanými s cukrom, prikryjeme druhým vyvaľkaným dielom, ktorý tiež potrieme džemom, posypeme orechmi s cukrom, zakryjeme tretím dielom cesta a necháme kysnúť 30 minút.
Potom povrch cesta popicháme vidličkou a pomaly upečieme vo vyhriatej rúre. Upečené a vychladnuté polejeme čokoládovou polevou.

Čokoládová poleva: Polámanú čokoládu a tuk roztopíme nad parou a necháme vychladnúť, pričom občas premiešame.

09.12.2013

Podobné recepty