Sekaná s vajíčkami

Potrebujeme:

mleté bravčové mäso, vajíčka (množstvo závisí od množstva mäsa), 1 hovädzí alebo zeleninový bujón, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, vegeta, cesnak, strúhanku, olej

Ako na to:

Uvaríme si asi 5 vajec na tvrdo. Bujón zalejeme 500 ml vriacej vody a rozpustíme. Do misky dáme mleté mäso, potrebné množstvo vajec (surových), mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, vegetu a prelisovaný cesnak. Dobre premiešame. Ak je zmes príliš riedka, zahustíme ju strúhankou.
Pekáč si vymastíme olejom. Na väčšiu tácku si nasypeme strúhanku a na ňu vyklopíme pripravenú mäsovú zmes. Roztlačíme ju a do stredu poukladáme uvarené vajíčka. Vajíčka zabalíme do mäsovej zmesi a vyformujeme.
Preložíme do pekáča a polejeme pripraveným vývarom z bujóna. Dáme upiecť. Pečieme pri teplote 200 stupňov najmenej 30 minút. Počas pečenia sekanú polievame vývarom. Po upečení necháme chvíľu postáť - lepšie sa krája.

03.09.2008

Podobné recepty