Morčacia roláda so zeleninou

Potrebujeme:

700 g morčacích pŕs vcelku, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL horčice, pažítka, , Plnka: , 1 vajce, 3 PL sladkej smotany, 3-4 PL strúhanky, 100 g hrášku, 100 g mrkvy, 100 g petržlenu , , Príloha:, 50 g brokolice, 70 g póru, 70 g červenej papriky, fazuľkové struky, olivový olej, soľ

Ako na to:

Umyté a osušené mäso narežte a cez potravinovú fóliu rozklepte. Plát mäsa posoľte, okoreňte mletým čiernym korením a potrite horčicou. Očistenú a na malé kocky nakrájanú mrkvu a petržlen poduste na oleji do polomäkka. Pridajte hrášok, soľ, mleté čierne korenie a spolu premiešajte. Nechajte vychladnúť. Celé vajce rozšľahajte, pridajte sladkú smotanu a strúhanku. Vypracujte hustú masu. Na rozklepaný plát mäsa rozotrite strúhankovú zmes, posypte nakrájanou pažítkou a zeleninou a stočte do rolády. Previažte kuchynskou niťou, zabaľte do alobalu, preložte do zapekacej misy, podlejte vodou a pečte vo vyhriatej rúre 1 hodinu. Potom alobal opatrne odstráňte, podľa potreby podlejte vodou a zapečte.
Brokolicu rozoberte na ružičky, povarte v posolenej vode a vyberte. Potom do vody nasypte fazuľkové struky, uvarte ich, vyberte a nechajte vychladnúť. Očistenú a nakrájanú červenú papriku poduste na oleji s nakrájaným pórom. Pripravenú zeleninu spolu zmiešajte, posoľte a podávajte s upečenou roládou.

01.08.2006

Podobné recepty