Vygúľanci

Potrebujeme: Vygúľanci

300 g bryndze (100%-tná ovčia Green Sheep), 80 g vlašských orechov, 10 g čerstvých listov bazalky (asi 20 listov), 4 lyžice otrhaného čerstvého oregana, biele a tmavé pečivo k podávaniu, olivový olej

Ako na to:

Bazalku nasekajte nadrobno a spolu s oreganom, bryndzou a nadrobno nasekanými orechmi premiešajte. Zo zmesi vykrajujte pomocou dvoch malých lyžičiek hrudky.

Pečivo (najlepšie kombinácia ciabatty a ražného chleba) pokrájajte na kocky. Každú kocku pečiva a hrudku bryndzovej zmesi spojte špáratkom a dajte na tanier.

Podávajte čerstvé, aby pečivo neobschlo. Pred podávaním môžete jemne pokvapkať olivovým olejom.

Tip: Bryndzové hrudky môžete namiesto pečiva, podávať spojené aj so cherry rajčinami.

Fotogaléria k receptu

28.12.2012 | autor:

Podobné recepty