Hovädzie mäso dusené so zeleninou

Potrebujeme:

400 g hovädzieho mäsa, 30 g oleja, 1 cibuľa, 1 dcl bieleho vína, 100 g mrkvy, 4 kyslé uhorky, 20 g hladkej múky, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Mäso umyjeme a osušíme. Na rozohriatom oleji speníme očistenú cibuľu posekanú nadrobno, pridáme mäso a opečieme zo všetkých strán. Osolíme, posypeme mletým čiernym korením, podlejeme bielym vínom a pomaly prikryté dusíme.
Keď je mäso polomäkké, pridáme očistenú pokrájanú mrkvu a spolu podusíme. Potom pridáme uhorky pokrájané na rezance a opäť dusíme.
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a pokrájame na plátky. Múku zamiešame do malého množstva šťavy, prilejeme zvyšok šťavy a necháme zovrieť omáčku, ktorú nalejeme na mäso. Podávame so zemiakmi alebo s knedľou.

08.10.2012

Podobné recepty