Osie hniezda

Potrebujeme:

1/2 kg polohrubej múky, 150 g stuženého tuku alebo masla, 30 g droždia, 80 g cukru, 2 žĺtka, mlieko podľa potreby, soľ
Plnka: 100 g cukru, 150 g mletých orechov, 10 g kakaa, 20 g tuku

Ako na to:

Preosiatu polohrubú múku rozmiešame s tukom, práškovým cukrom a soľou, pridáme droždie namočené vo vlažnom mlieku a žĺtka.
Vypracujeme tuhšie cesto a necháme ho vykysnúť na teplom mieste. Na pomúčenej doske vyvaľkáme do obdĺžnika na hrúbku asi 1 cm. Pomastíme rozpusteným tukom, pridáme plnku a stočíme.
Pokrájame asi na 3 cm veľké kúsky a poukladáme na vymastený plech, krájaným hore, trochu roztlačíme. Necháme nakysnúť a pečieme v stredne vyhriatej rúre.

Plnka: Najskôr posypeme práškovým cukrom, potom dáme mleté orechy a nakoniec posypeme kakaom.

01.09.2012

Podobné recepty