Teľacie mäso plnené zelerom

Potrebujeme:

500 g teľacieho mäsa zo stehna, soľ, mleté čierne korenie, 50 g prerastenej údenej slaniny, 1 cibuľa, 100 g zeleru, 1 krajce chleba, 1 vajce, olej, 2,5 dcl mäsového vývaru, 2 lyžice hladkej múky

Ako na to:

Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na väčšie plátky, ktoré dobre naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
Slaninu pokrájame na kocky, vyškvaríme, pridáme očistenú cibuľu pokrájanú nadrobno a opražíme. Zeler očistíme, postrúhame, pridáme k cibuli a chvíľu podusíme. Potom pridáme chlieb pokrájaný na kocky, rozšľahané vajce a necháme stuhnúť.
Plnkou potrieme pripravené plátky mäsa, stočíme, spojíme kovovou ihlicou, opečieme v rozohriatom oleji, podlejeme vývarom a udusíme domäkka. Nakoniec zaprášime múkou a povaríme 5 minút.

23.08.2012

Podobné recepty