Plnená teľacia hruď

Potrebujeme:

1 kg teľacej hrude, 200 g bravčového mäsa z pliecka, soľ, mlieko, 1 veľká žemľa, mleté čierne korenie, 2 vajcia, petržlenová vňať, 100 g sterilizovaného hrášku, 1 uvarená na kocky pokrájaná mrkva, olej, 20 g hladkej múky, 2 lyžice rajčiakového pretlaku

Ako na to:

Mäso umyjeme, utierkou osušíme a nožom urobíme kapsu.
Bravčové mäso zomelieme, pridáme soľ, v mlieku namočenú žemľu, korenie, vajcia, posekanú petržlenovú vňať, hrášok a mrkvu. Z uvedených prísad vypracujeme plnku, ktorou naplníme mäso.
Do pekáča dáme olej a v dobre vyhriatej rúre opečieme naplnené mäso do zlata. Podlejeme vodou a pečieme do mäkka. Počas pečenia mäso prelievame šťavou.
Nakoniec šťavu poprášime múkou, pridáme rajčiakový pretlak a chvíľu necháme dusiť. Podávame so zemiakovou kašou.

23.08.2012

Podobné recepty