Šošovicová polievka

Potrebujeme: Šošovicová polievka

šošovica, párky/klobáska, zemiaky, mrkva, ocot, hladká múka, soľ, čierne korenie, vegeta, červená sladká paprika, čierne celé korenie, bobkový list

Ako na to:

Do hrnca s vodou dáme šošovicu, 7-8 zrniek čierneho celého korenia a 2-3 bobkové listy. Varíme, kým nie je šošovica polomäkká. Na vyvarenie, ak máme, môžeme pridať aj kožu zo slaniny.
Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Pridáme do hrnca spolu s trochou červenej sladkej papriky. Premiešame a varíme, kým nie sú zemiaky skoro uvarené.
Párky/klobásky pokrájame na malé kúsky a pridáme do hrnca. Varíme, pokiaľ zemiaky nezmäknú.
Do pohára s vodou dáme lyžicu hladkej múky, poriadne rozhabarkujeme, a potom vlejeme do hrnca. Premiešame a necháme zavariť.
Do vypnutej polievky pridáme 3-4 lyžice octu podľa chuti.

Fotogaléria k receptu

11.08.2012 | autor:

Podobné recepty